REcepten

Inhoudsopgave

Stampot zoete aardappel en winterpostelein

Teruggetrokken op ‘De Deel’ van Alma Huisken op  het Hoge Land van Groningen ben ik begonnen aan de inhoud van deze website. Twee hele dagen en drie nachten uit mijn eigen omgeving om zonder de welbekende afleidingen aan de slag te zijn. Omdat ik deze dagen redelijk veel achter de computer zit en daarmee veel in mijn hoofd bezig ben en zeer weinig beweeg (ten opzichte van andere dagen) kook ik wel twee keer per dag voor mezelf. Enigszins voorbereid heb ik een krat vol verse boodschappen meegenomen om als afleiding en pauze even de keuken in de duiken. Een van de maaltijden die ik maakte deel ik hier.

Ingrediënten
2 zoete aardappelen (liefst met paars vruchtvlees maar oranje is ook goed)
150 gram winterpostelein
1 rode ui
chilivlokken
verse geitenkaas
scheutje olijfolie
zout & peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken;
  2. Kook de zoete aardappel in een klein laagje water en deksel op de pan gaar;
  3. Snipper de rode ui;
  4. Verhit een koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in en de gesnipperde ui;
  5. Fruit de rode ui gaar maar laat niet teveel verkleuren;
  6. Was de winterpostelein en dep goed droog en snijd in kleinere stukken als je geen ‘steelsliertjes’ in je stamppot wilt;
  7. Zodra de zoete aardappel gaar is zet dan de warmtebron uit en giet eventueel overtollig vocht af;
  8. Stamp de rode ui en postelein erdoor;
  9. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout;
  10. Serveer op een mooi bord en leg bovenop een stukje verse geitenkaas en bestrooi met chilivlokken.
    Eetsmakelijk